All-on-4® protseduuri ajalugu

All-on-4® protseduuri ajalugu

All-on-4® protseduuri ajalugu

 

ÜRO Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on 6–10 protsenti maailma elanikkonnast hambutud. Kusjuures siin ei ole arvestatud nende inimeste arvu, kellel on hambad tõsiselt kahjustunud. Paljud neist inimestest usuvad, et ainus lahendus on kas hambaproteesid või ulatuslik luu siirdamine ja ravi mitme kuu jooksul, mis on aeganõudev ja kallis. Nüüd on olemas tõestatud tulemustega uuenduslik alternatiiv.

Hambaproteesid ja väiksem enesekindlus

Hambaproteese kandvate inimeste kõige sagedasemad kaebused on enneaegse vananemise tunne, väiksem enesekindlus ja sagedane piinlikkus. Eemaldatavaid proteese kandvad inimesed ütlevad, et nad ei naudi alati toitu ja jooke, ei naera enam vabalt ning neil on suhtlusvõrgustike loomine raskem. Halvasti istuv protees muudab sotsiaalse olukorra inimeste jaoks veelgi raskemaks.

All-on-4® ravikonseptsioon

Implantaatide tootja Nobel Biocare oli esimeste seas, kes tuvastas All-on-4 tehnikat kui tõhusat alternatiivi tavapärastele implantaaditehnikale. Ettevõte rahastas Portugali hambaarsti Paulo Maló uuringuid, et selgitada välja implantaatide efektiivsust ja seda lähenemist. Nüüd kasutavad seda tehnikat ka paljud teised kliinikud üle kogu maailma.

Ravi kontseptsioon All-on-4® on kulutõhus ja arenenud tehnika, mille puhul tervet hambakaart toetavad ainult 4 implantaati. Seda ravimeetodit saab kasutada nii ülemisel kui ka alalõual, et toetada koheseid fikseeritud asendushambaid, mis näevad välja, tunduvad ja toimivad looduslike hammastega väga sarnaselt juba ühe kuni kolme päeva jooksul.

Ravi kontseptsioon All-on-4® töötati välja selleks, et maksimeerida olemasolevate hambajääkide kasutamist atroofilistes lõualuudes, võimaldades kohest funktsioneerimist ja vältides regeneratiivseid protseduure, mis suurendavad ravikulusid ja patsiendi haigestumust. Samuti nendele protseduuridele omaseid komplikatsioone. Suureks plussiks on ka see, et All-on-4® hambaimplantaatidega säilitavad patsiendid loomuliku välimuse ning ei pea piinlikust tundma eemaldavate proteeside tõttu.

Kuidas see toimib?

Selline raviviis kasutab ajutiste, fikseeritud ja koheselt koormatud proteeside toetamiseks nelja implantaati lõualuude esiosas. Kaks kõige eesmist implantaati asetatakse aksiaalselt, samal ajal kui kaks tagumist implantaati asetatakse distaalselt ja nurga all, et minimeerida konsoolipikkust ja võimaldada kuni 12 hambaga proteeside kasutamist, suurendades seeläbi hammustustõhusust.

Ohutus ja lai populaarsus

See meetod on muutunud nii kliinikute kui ka patsientide seas laialt populaarseks. Kõrge elulemus ja tüsistuste madal esinemissagedus näitavad implantaadiravi positiivselt pikaajalist kestvust.

Aastate jooksul on tuhandeid patsiente selle meetodiga edukalt ravitud. Oluline on märkida, et kümned kliinilised uuringud on dokumenteerinud All-on-4®-ravi ohutuse, efektiivsuse ja märkimisväärse kõrge edukuse määra. Implantaatimitatsioone on palju, kuid mitte ükski teine meetod ei ole nii hästi uuritud ja teaduslikult efektiivsust tõestanud.

Kui ka sina soovid sellest meetodist abi saada, võtame meiega ühendust juba täna!