All-on-4® hambaimplantaatide paigaldused on teaduslikult usaldusväärsed

All-on-4® hambaimplantaatide paigaldused on teaduslikult usaldusväärsed

 

On tõestatud, et hambutusel on inimestele negatiivne sotsiaalne ja psühholoogiline mõju, sealhulgas halb mõju näo ja suu esteetikale, närimisfunktsioonile ja kõnevõimele, mis kombineerituna tähendavad patsientide elukvaliteedi olulist halvenemist. On hästi teada, et implantaatide kohene paigaldamine on keeruline kirurgiline protseduur, mis nõuab ravi nõuetekohast planeerimist ja kirurgilisi tehnikaid. Tugevalt atroofiliste lõualuude taastamiseks on mitmeid proteesimisvõimalusi, sealhulgas näiteks tavapärased täielikud proteesid, eemaldatava implantaadiga ja fikseeritud proteesiga.

All-on-4® kui edukas alternatiiv tavapärastele proteesidele

All-on-4® kontseptsioonina välja töötatud implantaaditehnoloogiat pakutakse alternatiivina tavapärastele implantaatidele. All-on-4® tehnikas asetatakse 4 implantaati alalõualuu vahelisse piirkonda ja lõualuu eelsesse piirkonda totaalse hambutuse korral.

Kaks implantaati asetatakse lõualuu ette vertikaalselt ja kaks tagumist implantaati kuni 45-kraadise nurga all. Tagumiste implantaatide kallutamine võimaldab vajalikku tuge kogu taastusraviks ja luupuuduste ületamiseks.

Enamiku All-on-4® lahenduste puhul saavad patsiendid kasu implantaadiga toetatud täielikult kinnitatud asendushammastest juba 1-3 päeva pärast operatsiooni. Säilib ka maitsemeel, kuna suu lagi pole akrüülproteesiga kaetud. Samuti on eelis tavaproteesidega see, et tavapäraste meetoditega võrreldes on puhastamine tunduvalt lihtsam.

All-on-4® teadusuuringud

Olemasolevad andmed pakuvad paljutõotavaid tulemusi All-on-4® lähenemisviisi osas. Mitmed uuringud on leidnud, et ka kolm aastat peale All-on-4® hambaimplantaatide paigaldamist on nende efektiivsus olnud nii kõrge kui koguni 95-97%. Seega võib julgelt öelda, et tegemist on äärmiselt tõhusa hambaravi meetodiga. Ka pikemad uuringud on sarnaseid tulemusi leidnud. Nt Paul Malo tegi retrospektiivseid kliinilisi uuringuid ja leidis, et 244 patsiendi pikaajalised tulemused (kuni 10 aastat), kelle hambad olid taastatud All-on-4® ravikontseptsiooniga, teatasid kumulatiivsest implantaadi elulemusest 93,8% ja 94,8%, kasutades patsiendi ja implantaadi analüüsiühikutena.

Ka mitmed teised uuringud on jõudnud samadele headele tulemustele. Olgu siin näiteks veel vaid välja toodud Armando  Lopes jt. uuring, kes tegid prospektiivse uuringu, et hinnata tulemusi All-on-4 ravikontseptsiooniga, kasutades arvutijuhendatud kirurgilist protokolli. Selle tulemusena leiti, et ka peale 5 aastast järelkontrolli oli kumulatiivne elulemus nii kõrge kui 96,6%.

Kui ka sina soovid sellest hästi uuritud meetodist abi saada, võtame meiega ühendust juba täna!