5 levinud küsimust hambaimplantaatide kohta

5 levinud küsimust hambaimplantaatide kohta

1.     Mis on hambaimplantaadid?

Hambaimplantaadid on kunstlikud hambakomponendid, mis on kirurgiliselt kinnitatud kolju või lõualuu külge erinevate proteeside toetamiseks, sealhulgas ortodontilised ankrud, sillad ja kroonid.

Implantaat suudab moodustada luuga tihedaid sidemeid, ilma et oleks ohtu hülgamiseks või infektsioonideks.

Kui hambaimplantaadi paigaldamine on olnud edukas, ja operatsioonikoht on korralikult paranenud, kinnitatakse implantaadile hambaprotees.

2.     Kui püsivad on hambaimplantaadid?

Hambaimplantaate kasutatakse peamiselt hambaproteesimise pikaajalise abina. Kui implantaadid integreeruvad kolju või lõualuuga edukalt, on need komponendid võimelised proteese tõhusalt toetama aastakümneid vaid vähese hoolduse või sekkumisega

3.     Millal on hambaimplantaadid hea valik?

Hambaimplantaadid on praegu parimad hambalahendused puuduvate hammaste jaoks. Hambaimplantaadi saab lasta paigaldada igaüks, kes on hamba rutiinseks ekstraktsiooniks piisava tervise juures. Kõige olulisemad tegurid, millega hambaarstid arvestavad, on igemete tervis ja luude hulk, mis implantaate paigal hoiab.

4.     Mis on hambaimplantaatide eelised?

Hambaimplantaadid on tugevamad ja vastupidavamad kui sillad ja proteesid. Maksimaalse efektiivsuse saavutamiseks võib implantaate kasutada koos teiste taastavate protseduuridega. Näiteks võib implantaate kasutada ka hammaste silla toetamiseks, et asendada mitu puuduvat hammast.

Samuti saab neid kasutada koos proteesidega, et suurendada stabiilsust ja vähendada igemete kudede ärritust.

5.     Implantaadid vs. proteesid – kumba valida?

Paljud patsiendid, kes on valinud hambaimplantaadid, kirjeldavad paranenud elukvaliteeti. Põhjuseks see, et hambaimplantaadid on palju mugavamad ja turvalisemad, kui fikseeritud sillad või eemaldatavad proteesid. Hambaproteesid panevad inimese end sageli tundma ja välja nägema vanemana, tekitavad libisemisel sotsiaalsetes olukordades piinlikkust ning piiravad igapäevast mugavat söömist. Hambaimplantaadid see eest võimaldavad inimestel nautida tervislikku ja mitmekesist toitumist ilma paljude proteeside kandjate ees seisvate piiranguteta.

 

Broneeri juba täna konsultatsioon, et arutada koos kogenud arstiga hambaimplantaadi paigaldamist: https://hshambaravi.ee/implantatsioon/